Меморандум з рейдером – звичайний метод відвернення уваги, від якого місто лише програє, – Сергій Нагорняк

Депутат Вишневої міської ради Сергій Нагорняк прокоментував фінансові втрати для міста у разі укладання меморандуму з рейдером-забудовником міської паркової зони.

“Ну добре, давайте про ціну рейдерського захоплення 10 га. У грошах. Останніми днями дехто обговорює переваги укладання меморандуму з рейдером і позитивні наслідки від цього. Тоді давайте просто порахуємо, скільки мільйонів виграє він і скільки втратить місто. Прагматично. Відповідно до старих ДБН (а будувати Журба буде саме так) на 10 га можна збудувати 250-300 тис. м кв. Навіть після сплати 4 % пайової участі, комерційна складова проекту становить 10 % – тобто це те, що та кож віддадуть місту (наприклад, у різні “фонди” чи як тоді, коли Атіка пообіцяла 40 квартир атовцям). 25 000 м кв * 14 000 грн/ м кв = 350 млн грн.” – написав він на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Читайте також: ФОТОРЕПОРТАЖ: Вишневе у вогні
Сергій Нагорняк також у своєму дописі зазначив, що школа і садочок, які нібито пообіцяв рейдер, той і так мав би побудувати у ЖК такого розміру.

“Тому що, відповідно до тих самих ДБН, школа і садочок мають бути розташовані у пішій доступності і не далі, аніж за 150 м. Якщо ж поряд вже є ці навчальні заклади – має бути документальне підтвердження того, що дітям, які заселяться у нові будинки там буде місце”, – додав Сергій Нагорняк.

Окрім того, обіцяний рейдером “парк”, депутат назвав звичайним окультуренням прибудинкової території, аби потім дорожче продати квадратні метри.

“Ну і головне. Скільки саме на “парк” (читаємо – окультурення прибудинкової території) витратить Журба – ніхто не проконтролює. Це буде 12 млн, 10 млн чи 6 – ніхто не дізнається. Як думаєте, куди підуть ще 300 млн? Тому цей меморандум – звичайний метод відвернення уваги. Без жодних юридичних наслідків і зобов’язань. А місто від будь-яких домовленостей з рейдером лише програє”, – підсумував політик.

Читайте також: Цирк із “висадженням парку на 5 га” – плювок в обличчя вишнівчан, – Сергій Нагорняк

Всього коментарів: 0

Залишити коментар

Ваш e-mail не буде опубліковано.