Сергій Нагорняк: У міському бюджеті на наступний рік можна було б зекономити суму рівноцінну 100 квартирам

Сергій Нагорняк - Наслідки голосування

Остання у 2016 році сесія Вишневої міської ради, що відбулася 15 грудня, відзначилася ухваленням низки надважливих для міста рішень. Серед них – міський бюджет на наступний рік і програма економічного, соціального та культурного розвитку.

Крім того, депутати з другої спроби 24 голосами таки подолали вето і передали у субаренду 2,8 га землі під забудову компанії ТОВ «Інвестиційна компанія «Атіка». Цікаво, що з першого разу «за» проголосувало лише 23 депутати. Тож інцидент негайно назвали технічною проблемою і швиденько переголосували.

На практиці подолання цього вето означає порушення інтересів учасників АТО, які не входять до числа 40 (адже квартир могло бути і 70, і більше), а для інших – відсутність гарантій отримання квадратних метрів. Також наразі жодним чином не врегульовано обов’язок забудованика звести дитячий садок, не визначено навіть параметри закладу та ступінь його комплектування.

 

Голосувати за чи проти?

Ішим дискусійним питанням сесії став розмір фінансування у 2017 році програми «онкологія», складової частини міської програми «Турбота». Так, на думку деяких депутатів і активістів, лише 400 тисяч гривень для лікування сотень хворих у нинішніх реаліях замало. На що мер відповів, що міська рада, мовляв, не благодійний фонд і грошей на всіх не вистачить.

Проте, на думку депутата Вишневої міської ради Сергія Нагорняка, у міському бюджеті гроші, як на потреби онкохворих, так і на потреби АТОвців, таки є.

«Бюджет Вишневого на 2017 рік визначено у розмірі близько 250 мільйонів гривень. Тож, якби на минулій сесії депутати підтримали рішення про обов’язкове застосування системи ProZorro на допорогові закупівлі робіт, це дало б змогу зекономити до 50 мільйонів! Це натомість означає, що хворим дадуть не по 900 гривень, а забезпечать повноцінним лікуванням. Або цих самих грошей вистачить на придбання до 100 квартир АТОвцям: чесно, швидко, з дотриманням законодавства та інтересів усієї громади», – говорить Сергій Нагорняк.

Депутат також звернув увагу на те, що міська рада документи для сесії надіслала з порушенням – лише за 3 робочих дні. А проект рішення «Про міський бюджет на 2017 рік» надала взагалі у день голосування.

«Безумовно, це порушення Регламенту Вишневої міської ради. Пункт 83.3.: Проект бюджету повинен бути розданий депутатам не пізніше як за тиждень до визначеного терміну закінчення розгляду проекту в постійних комісіях. 83.6. Протягом не більше тижня на засіданнях профільної постійної комісії розглядаються поправки, що надійшли у визначений термін. 83.9. Виконавчий комітет ради протягом двох тижнів доопрацьовує проект бюджету відповідно до доручення ради і подає доопрацьований проект на затвердження. 83.10. Перед остаточним розглядом проекту бюджету на сесії ради бюджетна комісія ради, разом із виконавчим комітетом проводять громадські слухання з питань бюджету», – коментує ситуацію юрист Вадим Пастушенко.

Відео засідання ради

Всього коментарів: 0

Залишити коментар

Ваш e-mail не буде опубліковано.