Сергій Нагорняк звернувся до правоохоронців щодо перевірки гральних закладів у Вишневому

Сергій Нагорняк звернувся до прокуратури, Національної поліції, Держпраці, Фіскальної служби та до міського голови.

Вже майже вісім років індустрія азарту в Україні перебуває у підвішеному стані. Немає повної заборони, але немає й чіткого регламентування грального бізнесу. У Вишневому зараз працюють щонайменше 13 гральних закладів,  крім того можуть діяти ще кілька прихованих «точок».

«13 закладів лотерей та інших гральних закладів для такого маленького міста як Вишневе – явно забагато. Привертає увагу й той факт, що на фасаді гральних закладів ніде не зазначено логотипів належності до мереж двох офіційних ліцензіатів – УНЛ та Ощадбанку. Саме тому я і звернувся до органів влади та правоохоронців з ініціативою проведення перевірки», – каже Сергій Нагорняк.

На переконання депутата, діяльність таких закладів повинна здійснюватися винятково у правовому полі, легально та зі сплатою до міського та державного бюджетів усіх податків.

«В усьому світі гральний бізнес – джерело надходження шалених коштів до бюджету. В Україні ж ми поки маємо справу з «тінізацією» грального бізнесу задля того, щоб всі прибутки йшли лише до кишень зацікавлених осіб. Адже цей бізнес працював і працює, –  підкреслює депутат Вишневої міської ради. – А українці просто восьмий рік поспіль спостерігають імітацію легалізації грального бізнесу з одного боку та імітацію боротьби з ним – з іншого».

Нагадаємо, раніше очільник МВС Арсен Аваков оцінив обсяг недоплачених податків у гральному секторі в 300 млн доларів. Тож якусь частину від цієї суми щорічно міг би одержувати бюджет міста Вишневого й витрачати на соціальні програми, що так необхідні вишнівчанам.

Для забезпечення громадського порядку, дотримання трудового та податкового законодавства у гральних закладах міста депутат Сергій Нагорняк звернувся до прокуратури, Національної поліції, Держпраці, Фіскальної служби та до міського голови.

Всього коментарів: 0

Залишити коментар

Ваш e-mail не буде опубліковано.