У Вишневому планують створити реабілітаційний центр для дітей з обмеженими можливостями

"Центр соціальної реабілітації дітей інвалідів"

Депутат Вишневої міської ради Сергій Нагорняк у понеділок, 27 лютого,  подав до міської ради проект рішення про створення комунальної установи, завданням якої буде організація роботи реабілітаційного центру, пошук джерел фінансування тощо.

Для Вишневого вже давно гостро стоїть проблема реабілітації дітей з обмеженими можливостями. Зараз щонайменше 150 таких дітей з Вишневого повинні їздити на життєво необхідну реабілітацію до Києва чи навіть інших областей.

Відтак частина активних батьків вирішили облаштувати кімнату для реабілітації у приміщенні дитячої поліклініки та навіть знайшли одного реабілітолога, який зголосився на волонтерських засадах допомагати дітям. Водночас частина мам виявилася категорично проти облаштування приміщення для реабілітації у дитячій поліклініці.

Причин кілька: вільна кімната у поліклініці знаходиться на другому поверсі, відповідно для частини дітей процес підйому сходинками буде реальною проблемою (нагадаємо, ліфт у поліклініці досі не працює); багато дітей, які проходитимуть реабілітацію мають ослаблений імунітет, тож треба максимально уникати їхнього контакту з хворими на застуду дітьми; оскільки повноцінна реабілітація передбачає  взаємодію кількох медичних складових (фізіологічну, психологічну, соціальну адаптацію), невеликої кімнати навіть без вікон – замало.

На думку Сергія Нагорняка, до якого батьки звернулися з колективним листом, зважаючи на кількість дітей, які потребують реабілітації, приміщення для такого центру справді має бути не 20 м.кв., а щонайменше 200 м.кв та відповідати усім санітарним вимогам. Тож логічним є рішення, опираючись на досвід інших міст, створити повноцінний реабілітаційний центр.

«Одразу скажу, що створення такого центру – справа дійсно непроста і далеко не одного дня. Проте треба набратися терпіння та усім разом докладати максимальну кількість зусиль заради допомоги дітям», – сказав Сергій Нагорняк.

Всього коментарів: 0

Залишити коментар

Ваш e-mail не буде опубліковано.