Робота по міській лікарні: проміжний звіт

Робота по міській лікарні

Notice: Undefined variable: columns in /home/cybersta/nagorniak.com.ua/www/wp-content/themes/your-clean-template-3/functions.php on line 317

Продовжуємо інформувати вишнівчан щодо подій навколо Вишнівської міської лікарні, а саме:

1. Запобігання порушення інтересів громади

Вдалося запобігти на майбутнє порушенням інтересів громади. Міськвиконком у листі № 3/02-2004 від 04.11.16 повідомив, що розглянув депутатське звернення Нагорняка С.В., та включив до Договору про передачу майна в оперативне управління РДА норму, згідно якої «утворення об’єднаної громади, до якої входитиме м.Вишневе, є підставою для дострокового припинення цього договору без згоди користувача майна – Відділу охорони здоров’я Києво-Святошинської РДА». Що це дає? Не було б включено цього пункту — і майно лікарні потрібно було б повертати з РДА шляхом тривалої процедури розірвання договору, і, швидше за все, через суди. Існування запропонованого Сергієм Нагорняком пункту дасть можливість місту одразу після того, як в ході децентралізації буде утворена об’єднана громада, отримати і майно лікарні, і адміністративне управління лікарнею, щоб самостійно керувати медициною у місті.

2. Перевірка на правопорушення

11.2016 р. на сесії Вишневої міської ради депутат Сергій Нагорняк, у встановленому Регламентом порядку, подав депутатський запит. Суть запиту,— перевірити на наявність складу кримінального чи адміністративного правопорушення в діях посадовців міської лікарні при закупівлі рентгенівського обладнання. Підстава запиту: факти вказують на те, що тендерна документація прописувалася під одного конкретного учасника – ТОВ «МЕДІГРАН Україна», та під конкретний рентген-апарат маловідомого італійського виробника. На сесії депутат Сергій Нагорняк з трибуни зачитав текст запиту, та просив його включити до порядку денного. Згідно з Регламентом, депутатські запити мають бути включені до порядку денного та щодо них має відбутися голосування. Однак міський голова Діков І.В. депутатський запит з невідомої причини до порядку денного не включив, і голосування по запиту не відбулося. Не зважаючи на ці штучні перешкоди, депутат Нагорняк С.В. все-таки звернувся до правоохоронних органів щодо цієї скандальної закупівлі, хоч не у формі депутатського запиту, а шляхом подачі заяви: аркуш 1, аркуш 2.

3. Переможець тендеру

11.2016 року тендерний комітет Вишнівської міської лікарні, як і передбачалося, визнав переможцем торгів ТОВ «МЕДІГРАН Україна». З цього приводу хочеться звернути увагу на таке. Система «ProZorro» тим і хороша, що дає можливість претендентам не тільки подававати свою ціну, але й активно торгуватися після оголошення своїх цінових пропозицій (до речі, саме живого торгу дуже не вистачало при визначенні майбутнього забудовника автостоянки по Європейській). За нормальних умов такий торг дає величезну економію, наприклад 30.11.2016 р. на торгах в «Енергоатомі» очікувана ціна закупівлі становила 327 млн.грн., а переміг претендент, який запропонував товар за 175 млн., майже вдвічі менше! Натомість в тендері міської лікарні «торгувалися» так: ТОВ «НВП «МЕДТОРГ» запропонувало ціну в 4.999 тис. грн., а ТОВ «МЕДІГРАН Україна» — 4.995 тис. грн. Все, далі торги не пішли, що дає підстави вважати ці торги своєрідним спектаклем. Скан протоколу визначення переможця додається.
Далі буде.

Всього коментарів: 0

Залишити коментар

Ваш e-mail не буде опубліковано.