Півсотні юних вишнівчан відвідали перший український Інноваційний парк

Іноваційний центр

Близько 50 вишнівських школярів віком від 14 до 16 років побували у першому українському Інноваційному парку UNIT City, який за масштабами ще порівнюють з офісами Google і Apple.

На думку організатора заходу депутата Вишневої міської ради Сергія Нагорняка, такі проекти демонструють молоді можливості для розвитку і, що головне, перспективу успішного майбутнього у рідній країні.
Так, під час екскурсії, що відбулася 22 грудня, школярі відвідали унікальне «місто в місті»: побачили будівлю центру, де працюють технологічні компанії-резиденти, що є замовниками інновацій для бізнесу по всьому світу, а також дізналися про освітній проект UNIT Factory, де готують представників нової світової IT-еліти (розробників, системних архітекторів, програмістів).


Найбільше школярів зацікавила школа програмування UNIT Factory. Але це й не дивно, адже тут немає ані вчителів, ані лекцій, ані графіку, а саме навчання відбувається у формі гри.


Усього в світі є 5 таких шкіл, одна з яких розташована у Кремнієвій долині. Київська – третя у світі за масштабами.

«Особливість UNIT Factory є те, що школа відкрита 24 години на добу 7 днів на тиждень і кожен наш студент може навчатися у власному ритмі. Найбільше людей увечері, але багато хто лишається працювати і вночі. Знаю, що студенти тут були навіть у новорічну ніч», – розповідає представниця UNIT City Діна Нестеренко.

Навчатися в UNIT Factory може будь-хто віком від 17 до 30 років. Необхідно лише пройти 2 вступних тести на логіку і пам’ять і у разі відбору – 30-денний «басейн», протягом якого щодня слід виконувати спеціальні завдання.

«Оскільки у наш час дуже важливо вміти будувати команди, то, крім того, значимою складовою навчання є комунікація. Тому у студентів є навіть спеціальні завдання, як-от: підійти до сусіда і зробити спільний проект із ним. Є ще ігрова кімната, яка не буде працювати, якщо ти прийшов сам», – говорить Діна Нестеренко.

9-класник Назар Хозін хоча за віком ще не може вступити до UNIT Factory, але навчанням вже зацікавився. Нині хлопець 4-тий рік навчається у школі програмування і зі своєю майбутньою професією визначився.

«Можливість дуже цікава, і якщо в мене вийде, піду навчатися сюди. Особливо цікава ідея – навчання без вчителів і графіку», – з ентузіазмом ділиться враженнями учасник екскурсії Назар Хозін.

Підтримує хлопця і його мама.

«Тут я побачила більш практичний підхід до навчання. Важливо, що діти після закінчення навчання вже матимуть практичний досвід», – додає Інна Хозіна.

Натомість педагоги відзначають у новому підході ще одну перевагу: подолання споживацького ставлення до освіти.

«Часто можна почути: вчителька погана, що не навчила, чи школа у цьому винна. Але неможливо навчити людину, яка не хоче вчитися! Тому такий спосіб навчання більш ніж реалістичний: людина повинна сама знайти всю інформацію, яка їй необхідна. Будь-яким способом. Так, тут навчання відбувається у формі гри, проте у цієї гри є чітко регламентовані правила і це уможливлює саме її існування», – коментує директор ЗОШ №1 Володимир Плахотнюк.

«До UNIT City я потрапив кілька місяців тому під час навчання у «Школі мерів». Тоді це «місто у місті» мене вразило, адже я побачив реальну можливість, щоб наша креативна молодь не виїжджала закордон, а могла вчитися і створювати бізнес в Україні», – говорить Сергій Нагорняк.

Всього коментарів: 0

Залишити коментар

Ваш e-mail не буде опубліковано.