Слід запровадити застосування системи Prozorro для усіх робіт, що закуповують міськрада чи її комунальні підприємства

застосування системи Prozorro

Notice: Undefined variable: columns in /home/cybersta/nagorniak.com.ua/www/wp-content/themes/your-clean-template-3/functions.php on line 317

19 жовтня депутат Вишневої міської ради Сергій Нагорняк зареєстрував у міській раді проект рішення «Про забезпечення прозорості і відкритості процедури закупівель робіт із допороговою вартістю». Затвердження запропонованого проекту рішення забезпечить підвищення рівня прозорості і відкритості на всіх стадіях закупівель, розширення добросовісної конкуренції та забезпечення максимальної ефективності використання бюджетних коштів.

«Незважаючи на те, що законодавство дозволяє не застосовувати Prozorro при закупівлі робіт до певної суми, ми вважаємо оцю «певну суму» до 1,5 млн грн занадто високою, – каже Сергій Нагорняк. – Тому пропонуємо запровадити обов’язкове застосування системи Prozorro для усіх без винятку робіт, що закуповують міськрада чи її комунальні підприємства».

Нинішній стан нормативно-правового регулювання закупівель робіт, вартість яких становить до 1,5 млн. грн., ставить під сумнів забезпечення ефективного та прозорого здійснення закупівель, створення конкурентного середовища у сфері публічних закупівель, запобігання проявам корупції у цій сфері, розвиток добросовісної конкуренції, що є ключовими завданнями реформи державних закупівель.

«Щоправда, цей проект розглядатимуть на наступній сесії, оскільки необхідно пройти процедуру, встановлену для регуляторних актів. Тому на наступній сесії побачимо, чи підтримують депутати дбайливе ставлення до використання міських коштів», – підкреслив Сергій Нагорняк.

Документы:

19.10.16 ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА до проекту рішення Вишневої міської ради

– 19.10.16 Копія заяви