Заточені на перемогу

Колесо Фортуни сліпе та безкомпромісне. І якщо вже Доля вирішила зробити тебе до непристойності везучим, то ніщо, навіть сучасна система Prozorro не зможе змінити волі богів.

Саме через таку безкомпромісність Фатуму, у Вишневому тендери на ремонт дахів виграють бухгалтери, за ремонт світлофора можна отримати 1млн 100 тис грн, а за бронзову скульптуру – ще 1,5 млн грн.

Читайте також: Ваші гроші: У Вишневому 1 кв м дорожньої розмітки коштує 572 грн

Кожного року виконавчий комітет Вишневої міської ради разом із комунальними підприємствами через систему Prozorro проводять сотні тендерів. Ціни послуг різняться, адже залежно від потреби, місто купує комп’ютерну техніку, рушники, замовляє поліграфічні послуги тощо. Ціновий діапазон подібних лотів може сягати від кількох тисяч гривень до півтори сотень тисяч гривень.

Однак, якщо потрібно відремонтувати дах у багатоповерхівці, викласти тротуарну плитку чи заасфальтувати дорогу – в такому разі ціна закупівлі починається від 500 тис грн і може сягати декількох мільйонів. І саме у цих закупівлях можна знайти багато цікавого.

Читайте також: Сергій Нагорняк: «Застосування системи ProZorro на допорогові закупівлі робіт могло б заощадити мінімум 10 мільйонів щороку»

 

Дах, який відремонтують бухгалтери

 

Тендер на ремонт покрівлі у будинку по вулиці Першотравнева 14 та 14 А виграло товариство з обмеженою відповідальністю «БІЗНЕС-СЕРВІС ГРУП». За даними відкритого ресурсу Youcontrol ця фірма (згідно статуту) проводить діяльність у сфері бухгалтерського обліку й аудиту, а також консультує з питань оподаткування.

Тому мешканцям слід очікувати на будівельників у білих сорочках, краватках та з рахівницями. Що вочевидь може стати навіть «родзинкою» міста, зламавши стереотипне уявлення про представників професії будівельників.

Загалом у Вишневому «бухгалтери» перемогли в 11 тендерах на загальну суму 4 млн 389 тис 254 грн. Цього року фортуна усміхнулася підприємству тричі на суму на 1 млн 200 тис грн.

Читайте також: Лупайте сю скалу!: допорогові закупівлі будуть через ProZorro

 Оппоблок починає і виграє

 

Цікаво, що більшість переможців великих тендерів прямо або опосередковано пов’язані з політичною партією «Оппоблок», котру у Вишневому варто перейменувати у «Бетонобудоблок».

Так, капітальний ремонт території по вул. Першотравнева 4, 6, 6а за майже 1 млн грн здійснить ТОВ «ІБК АРС», директором якої є Сергій Іванович Левченко.

Людина із такими самими прізвищем, ім’ям та по батькові у 2015 році балотувалася у депутати Вишневої міської ради від політичної партії «Опозиційний блок». Однак набравши 4,7% Сергій Іванович Левченко депутатом не став.

Саме ця фірма є одним із фаворитів місцевої влади, адже загалом вона перемогла у 29 тендерах на загальну суму 15 млн грн. Лише у 2018 році підприємство перемогло вже в 19 тендерах на суму 12,8 млн грн.

Окрім вищезгаданого капітального ремонту території по вул. Першотравневій 4, 6, 6а, фірма також виконає капітальний ремонт та благоустрій території по вул. Європейська, 37  на суму майже 1,2 млн грн.

Цікаво, що лише минулого року ця ж сама фірма на аналогічні потреби вже отримала 800 тис грн.

Читайте також: На бюджетній комісії депутати не підтримали можливість значної економії міських коштів

Улюбленці долі

 

Не пасе задніх у питанні освоєння бюджетних коштів і ТОВ «Професійна інжинірингова компанія». Прикметно, що ця і попередня фірма вигравали усі тендери, на які виставляли свої пропозиції.

Загалом ТОВ «Професійна інжинірингова компанія» успішно перемогла в 35 тендерах на загальну суму 24,5 млн грн. А у 2018-му вона вже встигла перемогти у 20 тендерах на суму 18,7 млн грн.

Так, за 1,5 млн грн. фірма капітально відремонтує приміщення Вишневої міської лікарні, а потім за 1 млн грн візьметься за ремонт жіночої консультації. Окрім того,  «Професійна інжинірингова компанія» за 1,3 млн грн освітлить  вулицю Лесі Українки, а ще  за 1,4 млн – вулицю Київську.

У перервах між освітленням вулиць та ремонтом об’єктів соціальної сфери вона ще встигне капітально відремонтувати світлофор по вул. Київська за 1 млн 100 тис грн. (!!!) і в’їзну групу із встановленням бронзової скульптурної композиції по вул.Святошинська за 1,5 млн грн.

Згідно з відкритими джерелами, власником ТОВ «Професійна інжинірингова компанія» є Ніколаєнко Володимир Юрійович. Цікаво, що у 2015 році до Вишневої міської ради від «Опозиційного блоку»  балотувалась Ніколаєнко Ольга Володимирівна, проте набравши 6,31% голосів, депутатом так не стала.

Читайте також: Вишнівська лікарня хвора на корупцію

 

Всього коментарів: 0

Залишити коментар

Ваш e-mail не буде опубліковано.