Більше тисячі жителів Вишневого звернулися до керівництва “Укрпошти” з проханням не закривати відділення

Оголошений керівництвом Укрпошти “антикризовий план” з порятунку державної компанії зачепить і Вишневе. Єдине відділення поштового зв‘язку на південній стороні міста планують закрити вже найближчим часом.

Не допустити закриття відділення вирішили 1126 небайдужих вишнівчан, які звернулися з колективним листом до  генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського.

“Важливе значення для вирішення питання ліквідації відділення є та обставина, що наше місто Вишневе розділено навпіл залізницею. Маршрутів громадського транспорту, які б з‘єднували південну і північну частини, не існує. Населення міста становить близько 50 тисяч осіб і не менше половини проживають на південній стороні міста, ще інтенсивно заселяються сотні квартир у новобудовах”, – йдеться у зверненні.

Люди також зазначають, що насправді зараз навіть не достатньо потужності відділення поштового зв‘язку №1, там бракує працівників і часто збираються великі черги. Тому рішення його ліквідувати, коли натомість треба розширювати, людей обурює.

“Якщо це відділення ліквідують – це стане катастрофою для вишнівчан. З того часу пенсіонери будуть змушені терпіти великі незручності, ПІШКИ добиратися на інший край міста, долаючи круті сходи пішохідного мосту через залізничні колії”, – зазначається у документі.

Загалом у планах генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського закриття найближчим часом 5-7 тисяч відділень і звільнення частини персоналу підприємства. Мотивує він це рішення тим, що уряд і парламент не погодили затвердження економічно-вигідного тарифу на доставку пенсій.

«У середньому кожне (відділення) щомісяця зазнає збитків майже на 3 тисячі гривень. Одна з головних причин збитковості — доставка пенсій за тарифами, нижчими від собівартості. На кожній доставці втрачаємо 19 гривень», — сказав Ігор Смілянський у інтерв’ю «Урядовому кур’єру».

Прикметно, що раніше Укрпошта повідомляла про закриття відділень лише у невеликих селах і про їхню заміну на поштарів, які будуть пересуватись на автомобілях. В Укрпошті також заявляли, що утримання відділень у селах з населенням менш як 2000 осіб є економічно невигідним. Однак чому у такому разі підприємство хоче закрити відділення, клієнтами якого значно більше людей – наразі у державній компанії не коментують.

тисячі жителів Вишневого звернулися до керівництва

Всього коментарів: 0

Залишити коментар

Ваш e-mail не буде опубліковано.