Сергій Нагорняк хоче через суд скасувати новий Детальний план території центральної частини міста

Люди обурені

Депутат Вишневої міської ради Сергій Нагорняк хоче через суд скасувати рішення «Про затвердження Детального плану території центральної частини  в м. Вишневе». Про це він 16 червня повідомив на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Нагадаємо, 31 травня на сесії міської ради депутати більшістю голосів затвердили Детальний план території центральної частини м. Вишневе. Цей факт обурив місцевих активістів, адже не було проведено повноцінних громадських слухань та не було враховано головне побажання містян: менше будувати нових ЖК та почати будувати об’єкти соціальної інфраструктури.

Результат поіменного голосування за новий Детальний план території центральної частини міста

Читайте також: Бійка, заблокована трибуна та тітушки рейдера-забудовника: у Вишневому відбулася сесія міської ради

За словами Сергія Нагорняка, новий Детальний план суперечить чинному законодавству та шкодить законним інтересам жителів міста.

До прикладу, у Генеральному плані Вишневого передбачено, що на ділянці поблизу перехрестя вулиць Лесі Українки і Святошинської має бути дитячий садок. Натомість згідно з новим Детальним планом там буде побудований багатоквартирний житловий будинок із «вбудовано-прибудованими громадсько-комерційними приміщеннями».

Порівняння відповідності нового Детального плану центральної частини міста з  Генеральним планом

Окрім того, у Генплані передбачено, що ділянка біля перехрестя вулиць Остапа Вишні та Європейської (за поштою) призначена для «зелених насаджень загального користування», та, у меншій мірі, для «території громадської забудови». Натомість, згідно з Детальним планом, зазначена ділянка буде зайнята «багатоповерховими будинками» висотою 9 і 10 поверхів.

Читайте також: Юрист: вишнівчани недооцінюють підступність керівників міста

«Після тієї сесії багато хто мене запитував: «Що робити далі?» – говорить Сергій Нагорняк. –  Я не знаю єдино правильної відповіді. Проте знаю, що «перемагають лише ті, хто боряться». І продовжую сподіватися, що хоча б частина з тих депутатів, які проголосували «за» новий Детальний план – просто до кінця не розібралися у ситуації. Підкріплюю свої сподівання позовом до суду щодо скасування рішення «Про затвердження детального плану території центральної частини м. Вишневого».

Читайте також: Для звернення до НАБУ та антикорупційної прокуратури не вистачило кількох голосів

Всього коментарів: 0

Залишити коментар

Ваш e-mail не буде опубліковано.