Чиновники з ДАБІ виявили у рейдера-забудовника дрібне правопорушення, щоб не сердити його серйознішими

Борд с паспортом об'єкту

15 травня від Департаменту архітектурно-будівельної інспекції у Київській області надійшла відповідь депутату міської ради Сергію Нагорняку щодо дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності ТОВ «Євро 2000» по вул. Машинобудівників у Вишневому.

У відповіді надрукованій на двох аркушах багато заплутаного тексту. Проте що ж вона означає насправді?

Перше:

ДАБІ визнає, що 01.12.17 р. видало ТОВ «ЄВРО 2000» дозвіл на виконання будівельних робіт щодо об’єкта «Будівництво багатоквартирного житлового кварталу в межах вулиць Святошинська/Машинобудівників у м. Вишневе».

Нагадаємо, що декларація ТОВ «Євро 2000» про початок підготовчих і будівельних робіт на цьому об’єкті була зареєстрована ДАБІ ще 16.03.2017 р.

Читайте також: У Вишневому знову перекриті дороги: люди вимагають захисту від рейдера-забудовника (відео)

Друге:

Будівництво проводить не безпосередньо ТОВ «Євро 2000», а його підрядник ТОВ «Будінвестконтакт». Підприємство зареєстроване 14.02.2017 року зі статутним капіталом у розмірі 3200 грн. Єдиний об’єкт будівництва ТОВ «Будінвестконтакт» має назву «ЖК “Софиевская Слободка” от Журбы». (У 2015 році у його фактичного власника Олександра Журби “просили” 2 млн доларів, прив’язавши гранату до авто):

Щодо тимчасового доступу до речей та документів, у кримінальному провадженні за № 12015110200004587 від 01.12.2015 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.263, ч.4 ст.296, ч.2 ст.15 п.12 ч.2 ст.115, ч.3 ст.15 ч.1 ст.115 КК України

Читайте також: Вишнівчани-забудовнику: справжні у вас лише тітушки (фото, відео)

Третє:

Цього року Департамент ДАБІ у Київській області провів позапланову перевірку, в результаті якої було виявлено порушення пункту 4.8. Державних будівельних норм «Організація будівельного виробництва»:

4.8. За результатами виконаних будівельних робіт має бути оформлена виконавча документація. Перелік необхідної виконавчої документації, визначений відповідно до вимог нормативних документів щодо виконання відповідного виду робіт на конкретному об’єкті будівництва, має бути наведений у ПВР. До виконавчої документації належать:

  • а) загальний журнал робіт (додаток А);
  • б) спеціальні журнали з окремих видів робіт, перелік яких встановлюється в проекті організації будівництва в залежності від видів робіт (додаток Б);
  • в) журнал авторського нагляду відповідно до [19] та звітна документація щодо виконання робіт з науково- технічного супроводу (за наявності на об’єкті будівництва науково-технічного супроводу) відповідно до ДБН В.1.2-5;
  • г) акти на закриття прихованих робіт (додаток В);
  • д) акти проміжного прийняття відповідальних конструкцій (додаток Г);
  • е) виконавчі схеми відповідно до ДБН В.1.3-2;
  • ж) документи щодо випробувань та лабораторного контролю матеріалів та конструкцій відповідно до [20];
  • і) акти випробування устаткування, інженерних систем, мереж та обладнання;
  • к) інша документація, передбачена нормативними документами на виконання конкретного виду будівель­них робіт.

Щодо ТОВ «Будінвестконтакт» були винесені припис і навіть постанова у справі про правопорушення від 25.04.2018 року.

Іншими словами, перевірка виявила, що якийсь журнал чи бланк із затвердженого переліку ведеться, але з певними недоліками. Дуже схоже на те, що чиновники навмисно оформили дрібне формальне порушення, щоб з одного боку «показати активну роботу», а з іншого – не сердити серйозних людей справжньою перевіркою.

Читайте також:

Як міська влада (не)захистила право вишнівчан на парк

Четверте:

У листі Департамент ДАБІ у Київській області пояснює, що повноваження щодо перевірок на предмет правильності користування земельною ділянкою, відповідності будівництва Генеральному плану та іншій містобудівній документації належать не ДАБІ. Близько 1,5 року тому ці повноваження передані новоствореному відділу державного архітектурного – будівельного контролю Вишневої міської ради.

Читайте також:

Для звернення до НАБУ та антикорупційної прокуратури не вистачило кількох голосів

Всього коментарів: 0

Залишити коментар

Ваш e-mail не буде опубліковано.