Для підготовки передачі Інституту ФФП у власність міста створили робочу групу

Інституту ФФП Вишневе

Notice: Undefined variable: columns in /home/cybersta/nagorniak.com.ua/www/wp-content/themes/your-clean-template-3/functions.php on line 317

За відповідне рішення проголосувало 23 депутати на сесії, що відбулася минулого четверга.

Ініціатор створення робочої групи Сергій Нагорняк переконаний, що передача НДІ фарфоро-фаянсової промисловості у власність міста нині дуже на часі.

«У Вишневому сьогодні гостро стоїть питання вільних приміщень, які могли б використовуватися для розміщення органів влади, закладів освіти,  лікувально-профілактичних закладів тощо, – сказав Сергій Нагорняк. – Водночас у центрі міста, за адресою Святошинська, 29, розташоване приміщення площею 6304,2 кв.м, з яких використовується тільки 1426,2 кв.м., що надані в оренду виконавчому комітету Вишневої міськради».

Решта будівлі поступово руйнується внаслідок відсутності опалення,  накопичення вологи у стінах та перекриттях, затоплення підвальних приміщень.

Проте, для передачі державного майна слід провести певну підготовчу роботу, яка вимагає значних організаційних  зусиль.

Процедура передачі

Так, процедура передачі майна держави до комунальної власності регулюється Законом України «Про передачу об’єктів права державної  та комунальної власності»  (далі – Закон). Передача  нежитлових об’єктів  з  державної  у  комунальну  власність здійснюється за рішенням  Кабінету Міністрів України (ч.1 ст.4 Закону). Вишнева міська рада як  орган місцевого самоврядування має право ініціювати передачу об’єктів до комунальної власності (ст. 3 Закону). Перед початком процедури міська рада має надати згоду на передачу майна до комунальної власності, прийнявши відповідне рішення (ч.2 ст.4 Закону).

Обов’язковим додатком до пропозиції про передачу майна до комунальної власності є    бізнес-план  (техніко-економічне обґрунтування) з визначенням етапів  та  строків  його  реалізації, а також джерел фінансування  видатків  на  його реалізацію, розроблений на підставі розрахунків щодо   забезпечення   ефективного   використання  цього  майна  та затверджений органом, уповноваженим управляти державним майном, що передається,  а  також  органом  місцевого  самоврядування,  якому передаються   підприємство   або   акції  (частки,  паї)  у  майні господарського товариства.

«Для складання цього документу необхідно опрацювати значний масив інформації та залучити представників громадськості та фахівців у галузі будівництва, екології, економіки та фінансів», – зазначив Сергій Нагорняк.

Результати поіменного голосування:

Всього коментарів: 0

Залишити коментар

Ваш e-mail не буде опубліковано.