Найрезонансніші нерозкриті злочини Вишневого

Кілька місяців тому за кілька хвилин до сесії міської ради представники правоохоронних органів вручили депутату міськради Сергію Нагорняку підозру про вчинення корупційного злочину.

Нібито той не повідомив про продаж свого автомобіля, а це, виявляється, є суттєвими змінами у майновому стані.

Ця ситуація має як комічність, так і трагізм: з одного боку –  підозра особі, яка ось уже 3 роки є в опозиції до міської влади, може скидатись або на чийсь невдалий жарт, а з іншого – це сигнал усім, хто не згодний з політикою міською голови, що критика його діяльності буде призводити до кримінальних справ.

Зрештою, розуміючи, що поліція має безліч вільного часу, хочемо нагадати їм перелік злочинів, пов’язаних із містом Вишневе, в котрих винні досі не отримали заслужене покарання. Відтак правоохоронцям є чим зайнятися.

 

  1. Незаконне будівництво ТОВ «Евро 2000» на 10 га

 

14 серпня компанія ТОВ «Євро 2000» розпочала  будівництво ще кількох чергових будинків на місці, де,  згідно з Генеральним планом міста, має бути парк. 16 серпня майже 300 небайдужих вишнівчан вийшли на безстрокову акцію протесту проти незаконної забудови 10,25 га. Акція протесту переросла у сутички з «охоронною організацією» ТОВ «Євро 2000». У ході протесту поліція спочатку не втручалась, а потім затримала аж трьох представників «охоронної організації», проте, зібравши у них пояснення, зранку їх відпустили. «Охоронці» не отримали жодного стягнення, не кажучи вже про «тітушководів» та їхніх замовників. Зрештою, не в останню чергу бездіяльність правоохоронців призвела до продовження забудови 10 га.

 

  1. Побиття Ігора Гришачова

 

8 серпня о 7 ранку чоловіка побили невідомі, коли той йшов на тренування. Враховуючи те, що камери чітко зафіксували обличчя нападників, ось вже протягом стількох місяців поліція не може встановити та затримати як нападників, так і замовників злочину.

 

  1. Хабар міського голови Іллі Дікова та голови Києво-Святошинської організації Радикальної партії Олега Ляшка Олександра Богачова для в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун

 

Ілля Діков спільно з Олександром Богачовим запропонували Уляні Супрун квартиру «із особистих фондів міського голови» в одному із ЖК міста Вишневе в обмін на отримання медичним закладом міста дорого вартісного медичного обладнання  від міжнародного фонду. В мережі опубліковане відео, на якому міський голова розказує механізм оформлення нерухомості на помічника міністра, а також подальшу долю обладнання, зокрема надання платних послуг у державній клініці для населення. Незважаючи на те, що як правоохоронні органи, так і суспільство, отримали неспростовні докази корупційної пропозиції міського голови, ані він, ані Олександр Богачов не фігурують у цій справі навіть у якості підозрюваних.

 

  1. Затримання заступника міського голови Ярослава Варшавця за керуванням транспортним засобом у нетверезому стані

 

13 серпня 2017 року патрульна поліція м. Києва зупинила на Набережно-Хрещатицькій вулиці автомобіль Skoda, який рухався без номерних знаків. За кермом автомобіля перебував громадянин Варшавець Ярослав Леонідович, чиї прізвище ім’я та по батькові співпадають із іменем першого заступника міського голови Вишневого. У присутності двох свідків водій пройшов тест Драгер, котрий зафіксував 1,89 проміле алкоголю в крові (при допустимій нормі 0,2). Для розуміння, 1,89 проміле – це приблизно пляшка горілки. Пройшло вже більше року, а в єдиному реєстрі судових ухвал відсутнє рішення щодо Ярослава Варшавця, ба більше, від того часу він із заступника міського голови став першим заступником міського голови. Воістину, алкоголь у правильній компанії – найкращий соціальний ліфт.

 

  1. 10 жовтня у Вишневому підпалили авто правозахисника Дмитра Власюка, котрий боровся із забудовою 10 га

 

Підпал відбувся о 3 ночі, і знову ж  таки попри наявність відеозаписів із зображеннями облич нападників, ось уже кілька місяців правоохоронці не можуть встановити ні нападників, ні замовників.

 

  1. Погрози Сергію Нагорняку від «кіллера Валентина»

 

6 червня до громадської приймальні депутата Сергія Нагорняка прийшов невідомий чоловік, який представився Валентином та повідомив про замовлення на вбивство. У ході розмови він сказав, що може не виконувати замовлення, якщо за це йому депутат заплатить 1 тисячу доларів. У ході наступних зустрічей, депутат зібрав відеодокази щодо серйозності намірів Валентина, котрий озвучив також те, що в його «списку» 5 активістів, котрі борються із забудовою 10 га у м. Вишневе. Депутат передав докази до правоохоронних органів, написав заяву, проте жодних дій правоохоронцями не було вчинено.

 

  1. Викрадення автомобіля у пенсіонера-чорнобильця

 

У жителя Вишневого, чорнобильця Петра Кравця, вкрали автомобіль. Чоловік звернувся до поліції, яка навіть встановила зловмисника (власне той і не ховався, адже хотів отримати гроші за повернення авто). Однак майже рік гри у хованки поліціянтів і злочинця результату так і не дали.

 

Всього коментарів: 0

Залишити коментар

Ваш e-mail не буде опубліковано.