Підрядник з добудови ЗОШ №1 мав виконати вже 42% обсягу запланованих на цей рік робіт

Минуло вже 4 місяці з дня підписання договору на право добудови ІІ черги Вишнівської загальноосвітньої середньої школи №1 з ТОВ «ВП «Євротехнології».

Детальна таблиця календарного графіка виконання робіт

Відповідно до оприлюдненого графіка робіт, за цей час вже мало бути зроблено перші пускові комплекси електропостачання 0,4 кв, зовнішніх мереж систем зв`язку, захисту від блискавки, перекладання водопроводу В1 тощо.

Підрядник гарантував вчасне виконання робіт за умови надходження коштів.

Відтак з відкритих джерел про публічні закупівлі, а також відомостей про закупівлі та проведені казначейством платежі дізнаємося фінансовий стан справ з добудови ІІ черги ЗОШ №1.

ТОВ «ВП «Євротехнології» у липні-серпні отримало аванси за двома об’єктами, один з яких – ЗОШ №1 у Вишневому, інший – об’єкт у Бучі. Це дає можливість маніпулювати бюджетними коштами і обходитися без кредитів, перекидаючи кошти з одного об’єкту на інший. Тож за 6 останніх днів жовтня ТОВ отримало 5371 тис. грн, – майже 4 млн авансу по об’єкту в Бучі та майже 1,5 млн оплати за виконані і прийняті за актом КБ-3 станом на 20.10.2017 року  будівельні роботи по ЗОШ №1 у Вишневому.

По Вишнівській ЗОШ №1 оплачено вже фактично виконані роботи. Якщо врахувати, що авансовано було 30% від обсягу на цей рік, то приходимо до висновку, що підрядник уже виконав майже 42% від запланованої на цей рік роботи (план на рік – 24,4 млн, а перераховано йому вже 10,12 млн грн).

Молодці, хороший темп взяли.

З того ж сайту Прозорро дізнаємося цікаву інформацію:

03.11.2017 року після обіду, напряму, тобто без конкурсу, між Департаментом регіонального розвитку ОДА і ТОВ Інститут «Білоцерківцивільпроект» укладений договір, предметом якого є: «Коригування проектно-кошторисної документації, а саме: коригування системи вентиляції; розробка проекту дощової (зливової) каналізації та кільцевого дренажу, по об’єкту: «Будівництво ІІ черги загальноосвітньої середньої школи №1 по вул. Червоноармійська, 9, в м. Вишневе Києво-Святошинського району Київської області». Ціна договору – 89 940 грн.

За ці гроші проектанти мають надати проектно-кошторисну документацію, якою треба обгрунтувати збільшення обсягу робіт і, відповідно, фінансування цього мега-будівництва, на такі потреби, раніше у проекті відсутні:

  • коригування системи вентиляції;
  • розробка проекту дощової (зливової) каналізації
  • розробка проекту кільцевого дренажу.

Необхідно згадати п.6 ч.2 ст. 35 ЗУ «Про публічні закупівлі»: Переговорна процедура закупівлі застосовується замовником як виняток у разі: 6) необхідності проведення додаткових будівельних робіт, не зазначених у початковому проекті, але які стали через непередбачувані обставини необхідними для виконання проекту за сукупності таких умов: договір буде укладено з попереднім виконавцем цих робіт, такі роботи технічно чи економічно пов’язані з головним (первинним) договором; загальна вартість додаткових робіт не перевищує 50% вартості головного (первинного) договору.

Таким чином, при вартості первинного договору в 56 млн,  Департамент регіонального розвитку цілком законно матиме право закачати у ТОВ «ВП «Євротехнології» додатково 28 млн грн, якщо для цього буде додаткова проектно-кошторисна документація.  А гроші, у зв’язку із перевиконанням бюджету на всіх рівнях, знайдуться.

Всього коментарів: 0

Залишити коментар

Ваш e-mail не буде опубліковано.