У Вишневому відбулася 37-та сесія міської ради. За що проголосували депутати?

У четвер, 4 квітня, у Вишневому відбулася 37-та сесія міської ради. Пленарне засідання тривало 3,5 години, впродовж яких депутати проголосували за 20 питань основного порядку денного та 47 земельних питань.

Розбираємося за що проголосували, а що не підтримали міські депутати та чи буде Вишневому з цього користь.

Затвердження Меморандуму про добровільне об’єднання територіальних громад

Вишневе має намір об’єднуватися з Крюківщиною.

Наразі вже створено робочу групу з питань ОТГ,  учасники якої нещодавно затвердили план організаційних заходів щодо добровільного об’єднання Вишневого та Крюківщини. Він передбачає розробку проекту Статуту Вишневої міської ОТГ, плану соціально-економічного розвитку громади та інвестиційного проекту, а також інвентаризацію приміщень, що перебувають у комунальній власності територіальних громад Вишневого та Крюківщини.

Сьогодні депутати Вишневої міської ради проголосували за затвердження Меморандуму про добровільне об’єднання територіальних громад. Наступний крок – розгляд Меморандуму на сесії сільської ради Крюківщини і спільні громадські слухання.

Програма підтримки територіальної оборони та мобілізаційної підготовки місцевого значення на території міста Вишневе на 2019-2020 роки

Депутати також проголосували за програму підтримки державних мобілізаційних заходів й заходів з територіальної оборони м. Вишневе.

Та передбачили на її реалізацію з міського бюджету 514 тис. грн.

Програма підтримки територіальної оборони та мобілізаційної підготовки місцевого значення на території міста Вишневе на 2019-2020 роки

Заохочувальна відзнака «Подяка Вишневого міського голови»

На цій сесії депутати затвердили положення про заохочувальну відзнаку «Подяка Вишневого міського голови» у новій редакції. Попереднє положення діяло з 2012 року.

Тепер особам, яких відзначують такою подякою, виплачуватиметься грошова винагорода у розмірі 500 грн.

Ліквідація КП “Центр державної реєстрації Вишневої міської ради”

Ще на одне комунальне підприємство у Вишневому стало менше. Депутати проголосували за припинення шляхом ліквідації комунального підприємства КП “Центр державної реєстрації Вишневої міської ради”.

Це підприємство діяло у Вишневому протягом трьох років, але, за словами чиновників, було неприбутковим.

Списання з балансу КП”Інформаційне агентство “Інформ” автомобіля

Автомобіль ВАЗ 2107 списали з балансу міського КП з оціненою залишковою вартістю у 0 грн та 100%  зношеністю.

Цікаво, що на сайті Авторіа автомобілі з такими ж характеристиками мають іншу “балансову вартість”. У середньому, за таке авто власники просять 2,5 тисячі доларів.

Ініціювання створення місцевої асоціації органів місцевого самоврядування “Київська агломерація”

За задумом, така організація сприятиме взаємодії та співпраці територіальних громад Київської області, міста Києва та їхніх органів для більш ефективного здійснення повноважень, узгодження дій щодо захисту прав та інтересів територіальних громад тощо.

“Хороша ідея”, – подумали депутати і більшістю голосів “за” підтримали створення агломерації.

Поезія

Закінчилася сесія на поетичній ноті.

Всього коментарів: 0

Залишити коментар

Ваш e-mail не буде опубліковано.