У Вишневому з’явився перший у місті ліцей. Чому це важливо?

Вишнівська ЗОШ №3 незабаром стане ліцеєм. Відповідний проект рішення оприлюднив на своїй сторінці у мережі Фейсбук заступник голови Києво-Святошинської районної ради Олександр Однороманенко.

Повна назва навчального закладу після перейменування – Вишнівський академічний ліцей “Основа” Києво-Святошинської районної ради.

У ЗОШ №3 давно мріяли про статус ліцею, а учні навіть зняли відповідне відеопрохання.

На ньому школярі, батьки й вчителі розповідають про те, чому зміна статусу їхнього навчального закладу така важлива для них.

Читайте також: Учні Вишнівської ЗОШ №3 хочуть, аби їхня школа отримала статус ліцею. І навіть зняли про це 6-ти хвилинне відео

Що відомо про ЗОШ №3?

У Вишнівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 нині навчається 1515 учнів (51 клас).

У школі створена система допрофільної освіти. Також функціонують класи з поглибленим вивченням окремих предметів. Старші класи працюють за програмою профільної школи.

Школа є флагманом роботи з обдарованими учнями. Створено наукове товариство учнів «Сузір’я», яке працює за Положенням про наукове товариство учнів та власною програмою «Талант + творчість».

Також вона є районним осередком роботи за інклюзивною формою навчання дітей з особливими потребами. У межах цієї діяльності створено ресурсну кімната для здійснення корекційно-розвивальна робота, консультування батьків та педагогів соціальним педагогом, психологом та логопедом школи.

Чим ліцей відрізняється від звичайної ЗОШ?

Ліцей — заклад середньої освіти III ступеня (або структурний підрозділ іншого закладу освіти), що забезпечує профільну середню освіту.

Серед інших переваг нового статусу — вища зарплатня у педагогів.

Відповідно до п.п. «б» п. 28 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102, посадові оклади (ставки заробітної плати) керівним та педагогічним працівникам ліцеїв та гімназій підвищуються на 10 %.

Головне фото: з сайту Вишнівської ЗОШ №3

Всього коментарів: 0

Залишити коментар

Ваш e-mail не буде опубліковано.